Moja mama je vedno rada delala solate. Edini problem je bil, da njene solate meni niso bile všeč. Nikoli me niti ni zanimalo, kaj daje v tej solati in kaj mi ne odgovarja. Enostavno pač nisem jedla solate. Potem je seveda tudi nastal problem, da nisem jedla zelenjave in to se mi je tudi poznalo na zdravju. Zato sem se odločila, da bom si sama začela delati solate po svojem okusu.
Potem pa sem seveda imela problem v temu, ker nisem vedela kaj vse v solato gre. Mama mi je nekako povedala, kaj vse je ona dajala v solato in takoj mi je bilo jasno, kaj mi ni odgovarjalo. Zato sem se odločila, da bom sama naredila svojo prvo solato. V solato sem dala olivno olje. Olivno olje je v tem primeru naredilo solato tako dobro, da mi je kar naenkrat postala všeč. Res me ni zanimalo, kaj vse ostalo gre notri. Meni je bilo samo važno, da je v moji solati bilo olivno olje. Olivno olje je res naredilo solato nekako bolj posebno in boljšo po okusu.
Ko sem bila doma, sem seveda ugotovila tudi to, da je bilo to olivno olje, ki mi ga je mama dala domače. Ta informacija mi je bila tudi zelo pomembna, saj vem, da so razna olja v trgovinah definitivno drugačna.
Najbolj pomembno mi je bilo to, da sem lahko spet začela jesti zelenjavo in da sem si jo znala pripraviti sama po svojem okusu. Olivno olje je trenutno res sestavina, ki jo oddajam dobesedno vsepovsod. Tako med kuharijo kot tudi med pripravo navadnega prigrizka. Olivno olje je vedno vključeno v to. Mama je vedno govorila, da je namesto olivnega olja uporabila drugo olje za solato in očitno je ravno to bilo to, kar mi ni odgovarjalo. Sem pa bila zelo vesela, da sem lahko rešila ta problem in da sem ugotovila sploh v čemu je problem.